web analytics
 

Eterična ulja su bistre, aromatične, lako isparljive tečnosti, koje se dobijaju iz aromatičnih biljaka destilacijom pomoću vodene pare. Koncentracija eteričnog ulja u biljkama je jako mala, pa je potrebno puno biljnog materijala za dobijanje male količine eteričnog ulja. Primena ovih ulja je široka, a najzastupljenija su u farmaceutskoj industriji (lekovi, pomoćna lekovita sredstva), kozmetičkoj industriji (parfemi i sredstva za negu i ulepšavanje lica i tela), prehrambenoj industriji (čajevi, alkoholni i bezalkoholni napici, bombone) a koriste se i u medicinske i terapeutske svrhe.

Učinak eteričnog ulja je veoma pozitivan, pospešuje koncentraciju, relaksaciju i oslobađanje od stresa, nesanice i glavobolje. Vrlo je delotvorno protiv prehlade, bolesti disajnih organa, reumatizma, proširenih vena i krvnih sudova. Idealan je prirodni preparat za negu kože, delotvoran je u suzbijanju akni, bora i celulita, sprečava opadanje kose i uklanja perut.

 

PROIZVODI

Veći deo naših proizvodnih kapaciteta je usmeren ka prozvodnji eteričnog ulja kleke, koje je naš primarni fokus. Mi smo u mogućnosti da proizvedemo velike količine ovog ulja i cilj nam je da ostvarimo dugoročnu saradnju sa stranim ili domaćim naručiocima za redovnu isporuku većih količina ovog ulja.

 

Eterično ulje kleke
(Juniperus communis L.)

Eterično ulje kleke poznato je od davnina po svom antiseptičkom dejstvu, takodje podstiče eliminaciju toksina iz organizma i sprečava razvoj bakterija i gljivica. Deluje umirujuće i potiče san. Dodavanjem par kapi u šampon može pomoći u lečenju peruti i seboreje. Koristi se za negu masne kože.

Detaljni sastav...

 

Osim eteričnog ulja kleke, trenutno u zalihama imamo i sledeća ulja, dostupna za poručivanje u manjim ili većim količinama.
Kontaktirajte nas za više informacija.

Eterično ulje mente
(Mentha piperita L.)

Ubrzava razmenu materija, reguliše probavu, preporučuje se kod mučnine na putu. Olakšava prehladu, virozu, upalu disajnih organa, olakšava disanje, ublažava reumatizam i bolove u mišićima i zglobovima. Eterično ulje mente neguje masnu kožu.

Detaljni sastav...

Eterično ulje lavande
(Lavandula angustifolia)

Eterično ulje lavande deluje smirujuće, opuštajući psihičku i emocionalnu napetost. Odličan je antiseptik, izvanredno deluje kod problema kože: apscesa, akni, ćelavosti, malih rana, opekotina, konjuktivitisa, dermatitisa, ekcema.

Detaljni sastav...

Eterično ulje origana
(Origanum vulgare)

Ulje origana je jedno od najmoćnijih i najraznovrsnijih eteričnih ulja. Ono sadrži antioksidante, snažna svojstva za unapređenje imuno sistema i podržava respiratorni sistem. Poznato je da pruža snažno antivirusno, antibakterijsko, antigljivično i protiv-parazitno dejstvo koje može da smanji bol i upalu, efikasno u borbi protiv infekcija.

Detaljni sastav...

Eterično ulje morača
(Foeniculum vulgare P. Mill.)

Ovo eterično ulje ima jak, slatkast miris. Ono čisti telo, umiruje grčeve u stomaku, poboljšava cirkulaciju i reguliše menstrualni ciklus. Koristi se u aromaterapiji za podsticanje hrabrosti, odlučnosti i snage. Pomaže u ogromnom nizu digestivnih problema, borbi protiv gojaznosti, neguje masnu kožu i smanjuje bore.

Detaljni sastav...

Eterično ulje timijana
(Thymus vulgaris L.)

Eterično ulje timijana je poznato po svom snažnom antimikrobnom i antiseptičkom delovanju. Odlično smiruje upalu zubnog mesa i uništava bakterije koje uzrokuju karijes i ulazi u sastav različitih pasta za zube i voda za dezinfekciju usta.

Detaljni sastav...

Eterično ulje hajdučke trave
(Achillea millefolium)

Zdravstvene prednosti eteričnog ulja hajdučke trave mogu se pripisati njegovim osobinama kao što su anti-inflamatorne i anti-reumatske, antiseptičke, ima dejstvo protiv spazma i nadimanja, pospešuje varenje, iskašljavanje, jačanje stomaka i drugo.

Detaljni sastav...

Eterično ulje eukaliptusa
(Eucalyptus globulus Labill.)

Eterično ulje eukaliptusa je jedno od najjačih antiseptičkih ulja. Koristi se za spuštanje povišene temperature i za inhalaciju. Olakšava disanje, smanjuje simptome gripa, pomaže otapanju naslaga sluzi, umanjuje bolove i jača imunitet.

Detaljni sastav...

 

Za potrebe posebnih porudžbina (većih količina) u mogućnosti smo da proizvedemo eterična ulja od većeg broja bilja/voća.

* slike proizvoda su deskriptivne i ne predstavljaju izgled finalnog proizvoda

 

footer

Za najbolji prikaz sajta preporučujemo aktuelnu verziju Mozilla Firefox pretraživača Uslovi korišćenja